COVID-19: Novi uslovi transporta u Italiji, Njemačkoj i Velikoj Britaniji

Prema informacijama Međunarodne unije cestovnih prijevoznika (IRU) uvedeni su novi uvjeti transporta u Italiji, Njemačkoj i Velikoj Britaniji.

Italija

Profesionalni vozači su izuzeti od zabrane ulaska na teritoriju Italije, ali moraju popuniti obrazac Izjave, pogotovo tijekom noći, jer je u regijama Lombardiju, Lacij, Kampaniju, Piemonte, Siciliju i Kalabriju zabranjeno kretanje u određeno vrijeme ( 23.00h – 5.00h; 00.00h – 05.00h).

Nakon popunjavanja Izjave i prijave Odjelu za prevenciju nadležnog zdravstvenog ureda (“ASL provincia” ulaska); nikakva karantena ili davanje Covid brisa nisu obavezni.

Njemačka

S ciljem ponovnih napora da se obuzda širenje virusa korone (COVID-19), a stanovništvu i gospodarstvu osigura redovna opskrba, uvodi se izuzeće od zabrane vožnje nedjeljom i praznicima u periodu 31.10.2020.-18.01.2021.godine za sva vozila osim teških i vangabaritnih vozila.

Velika Britanija

Obavezno je da svi koji dolaze u Veliku Britaniju ispune obrazac “UK Contact Locator”, a to uključuje i vozače u teretnom prijevozu. Oni moraju imati tovarni list i EC COVID o međunarodnim radnicima.

Kad popune obrazac Kontakt lokatora, na njemu mogu naznačiti da su izuzeti, navodeći da su vozači.

 

 

Podijeli objavu:

Facebook
Twitter
LinkedIn